معرفی رنگ ساختمانی اکریلیک (نقاشی ساختمان)

معرفی رنگ ساختمانی اکریلیک (نقاشی ساختمان)

رنگ اکریلیک از جمله رنگ های نقاشی ساختمان است . این رنگ تنوع زیادی دارد . و به صورت کلی در انواع مات – براق – نیمه براق تولید میشود . سامان دکو در این پست معایب و مزایا و ویژگی های رنگ اکریلیک را به شما معرفی میکند. با ما همراه باشید

معایب رنگ اکریلیک
عدم امکان استفاده برای درب ها و چهار چوب ها
عدم تهیه طیف های مورد نظر مشتریان توسط استاد کاران

مزایای رنگ اکریلیک
می توان پوشش فراوان و کاهش نیروی انسانی را نام برد، علاوه بر آن فاقد حلال های نفتی مضر می باشد، صد در صد قابل شست و شو با انواع شوینده ها و ضد عفونی کننده ها، بدون بو هستند و مقاوم در برابر زردی و رنگ پریدگی، جایگزین قطعی برای انواع رنگ های روغنی.

ویژگی‌های رنگ‌های اکریلیک
این رنگ‌ها بسیار متنوع هستند. این رنگ‌های نسل جدید برای ایجاد پوشش بافت در سطوح مناسبند چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک می‌شوند و بو ندارند. رنگ اکریلیک انعطاف‌پذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله سیمانی، گچی، صفحات کناف، و هر سطح دیگری قابل اجرا هستند و پوشش ضد رطوبت ایجاد می‌کنند قابل استفاده است. درمقابل نور خورشید یا uv مقاوم هستند و در نتیجه بسیار عمر بالایی دارند.

این نوع رنگ دارای خواص زیر است:

قابلیت شستشو. سرعت خشک شدن بالا. سهولت اجراء و قابل رقیق شدن با آب. مقاومت فوق‌العاده در برابر سایش. مقاومت در برابر اشعه خورشید یا uv یا نور ماوراء بنفش. سازگار با محیط زیست. قدرت پوشانندگی بسیار عالی. بدون بوی نامطبوع. ساخته شده از بهترین مواد اولیه و تکنولوژی بالا. عدم ایجاد حساسیت. مناسب برای سطوح گچی، سیمانی، آجری. زود خشک می‌شوند و خواص ضد باکتری و کپک دارند.

معایب رنگ آکریلیک آب پایه: چنانچه با قلم مو بروی سطوح صاف و صیقلی اعمال شوند رد قلمو مشخص خواهد بود. براقیت کمتری نسبت به بقیه رنگ‌ها دارند.ضمن اینکه به دلیل ترکیبات این رنگ هنگام اجرا ظرف محتوی رنگ به دلیل چسبندگی و سرعت خشک شدن این محصول پر از تکه‌های لاتکس گونه می‌شود.

خدمات نقاشی ساختمان رنگ اکریلیک

انواع رنگ اکریلیک:
مانند رنگ روغن دارای نوع مات و براق است و نوع نیم براق هم به این دو نوع اصلی اضافه شده است.

در ایران رنگ حلال آب با نام اکریلیک و کاپارول شناخته شده است. رنگ اکریلیک به صورت تیوبی، قوطی، بطری‌های پلاستیکی و در غلظت های متفاوت فروخته می شود. رنگ‌های داخل تیوب شباهت بیشتری به رنگ روغن در نقاشی ساختمان دارند.

رنگ روغنی یا رنگ اکریلیک؟ کدامیک مناسب تر است؟
رنگ اکریلیک باید به وسیله غلطک اجرا شود و در صورت اسفتاده از قلمو، باید آب زیادی که بیش از مقدار استاندارد است را به رنگ بیفزایید تا قلم جا نیندازد و همین کار کیفیت اجرا نقاشی را کاهش خواهد داد. (دقت کنید که حداکثر مقدار مجاز آب افزودنی به این نوع رنگ 25% است.)

با تمام ویژگی ها و مزایای زیادی که این نوع رنگ دارد ولی همچنان رنگ روغنی گوی سبقت را از آن ربوده است که در اینجا مهم ترین دلایل آن را ذکر می کنیم:

رنگ روغن قابلیت شستشوی 100% دارد در حالی که قابلیت شستشوی رنگ اکریلیک در سطح پایین تری قرار دارد و به رغم ادعای تولید کنندگان آن در مقابل آب مقاوم هستند. علت اصلی استقبال کمتر از رنگ اکریلیک نسبت به رنگ روغن نیز همین است.
اگر مبلمان یا لوازم منزل یا لباس تان با آن تماس پیدا کند به آن می چسبد و در صورت خشک شدن قابل جدا شدن نمی باشد.
توجه شما را به این نکته جلب می کنیم که قابلیت شستشوی 100% در این نوع رنگ در کشورهای آمریکایی و اروپایی وجود دارد ولی در تولیدات داخلی این مشکل همچنان به قوت خویش باقی است.

تجربه نشان داده که در ایران، مارک کاپارول که توسط یک شرکت ایرانی و تحت لیسانس کاپارول آلمان ساخته می شود نسبت به دیگران بهتر عمل می کند.

معرفی رنگ ساختمانی اکریلیک (نقاشی ساختمان)
معرفی رنگ ساختمانی اکریلیک (نقاشی ساختمان)

نکات کلی
قبل از استفاده کلیه رنگ‌ها را کاملاً هم بزنید.
رنگ‌های اکریلیک مصارف بیرونی را در زیر نور مستقیم خورشید بکار نبرید.
اگراحتمال می‌دهیدکه در۴–۳ ساعت آینده باران خواهد بارید رنگ‌های اکریلیک مصارف بیرونی را اعمال کنید.
رنگ‌های اکریلیک مصارف داخلی و بیرونی را به هیچ وجه بر روی سطوح خیس اعمال نکنید.
محدوده دمایی مناسب جهت اعمال رنگ‌های اکریلیک ۳۵–۱۰درجه سانتیگراد می‌باشد.
در رطوبت نسبی بیش از ۸۰٪ رنگ آمیزی نکنید.
ابزار مورد استفاده را بلافاصله بعد از اتمام کار با آب شستشه و در داخل ظرف محتوی نفت یا حلال دیگری نگهداری کنید.
اگر این رنگ‌ها بر روی لباس ریخته شوند باید بلافاصله با آب گرم و صابون شسته شوند در غیر اینصورت پس از خشک شدن غیرقابل برگشت خواهند بود.
از مادر رنگ‌های اکریلیک جهت همرنگ نمودن استفاده کنید و به هیچ وجه از مادر رنگ‌های پلاستیک یا روغنی استفاده نکنید.
از یخ زدگی رنگ‌ها جلوگیری نمائید.