مهمترین قوانین در خدمات برق کاری ساختمان

مهمترین قوانین در خدمات برق کاری ساختمان

برق کاری ساختمان یکی از مهم ترین قسمت های خدمات ساختمانی است . از جمله موارد مهم در ساخت و ساز ساختمان های اداری تجاری و منازل مسکونی , قوانین برق کاری آنهاست . برای اجرای یک سیستم برقکاری امن و مطمئن نیاز به یک سری ملزومات است که باید قبل از خرید وسایل لازم و همچنین محاسبه هزینه ها، به دقت بررسی شود.تا به حال به اهمیت برق و برقکاری فکر کردید ؟ چند صد سال پیش، چیزی به اسم برق توی جهان وجود نداشت. مردم برای ایجاد نور و روشنایی از نور خورشید و یا شمع و آتش استفاده می کردن. در اون موقع انجام کارها بدون برق کار خیلی مشکلی بود. حتی خیلی از وسایل که برای زندگی لازم هستن توی اون زمان وجود نداشت. یخچال، تلویزیون و … نمونه هایی از این موارد هستن. اما فردی به نام توماس ادیسون برق رو کشف کرد. توماس ادیسون تونست بعد از تلاش های زیاد به برق برسه. و از اون به بعد نیاز به برقکاری احساس شد. برقکاری یکی از مهم ترین چیزها توی زندگی مردم شد. در این نوشته با ما همراه باشید تا درباره برقکاری مطالبی براتون ارائه کنیم.

نکات مهم درباره برق ساختمان:

انواع خدمات برقکاری ساختمان
خدمات برقکاری به قسمت های مختلفی تقسیم میشه، سعی شده حتما کلیه خدمات برقکاری که مشتریان بهشون نیاز دارن رعایت بشه و سوالات مرتبط در هر یک از خدمات از مشتری پرفته بشه ، تا وقتی همیار سرویس را میبینه از نیاز مشتری کاملا آگاهی داشته باشه. خدمات برقکاری ساختمان شامل موارد زیر میشه:

سیم کشی برق و رفع اتصالی
سیم کشی تلفن و سانترال و رفع خرابی
نصب و تعمیر آنتن مرکزی
نصب و تعمیر لامپ، چراغ و لوستر
نصب و تعویض کلید و پریز
نصب و تعمیر سنسور و تایمر مشاعات
نصب و تعمیر دوربین
نصب و تعمیر آیفون

مهمترین قوانین در خدمات برق کاری ساختمان
خدمات برق کاری ساختمان

مراحل برقکاری ساختمان

اولین مرحله برقکاری یک ساختمان، دسترسی به نقشه ساختمان است. برای اجرای برقکاری، نیاز به یک نقشه دقیق و کلی از ساختمان است. در واقع شروع عملیات برقکاری، از روی نقشه می تواند سرعت و ظرافت کار را بالا برده و بنابراین سیستم برق ساختمان، کاملاً اصولی و بر اساس استانداردهای برق کشی انجام خواهد شد.

دومین مرحله برقکاری، تعین مکان سیم و کابل، کلید و پریزها از روی نقشه است. در این مرحله و طبق استاندارد برق کاری، تمامی فاصله ها از کف، سقف و دیوارها، اندازه گیری و ثبت می شود.

در مرحله سوم برقکاری، جایگاه قرارگیری سیم و کابل برق، باید کنده کاری شود. لوازم و ابزار صنعتی متفاوتی برای کنده کاری در بازار موجود است که بر طبق نیاز و امکانات هر پیمانکار، استفاده می شوند.

در مرحله چهارم، کلید و پریز در مکان مخصوص خود قرار داده می شود. سپس در شیارهای کنده شده، لوله هایی که برای مسیر عبور کابل و سیم برق در نظر گرفته شده است، تعبیه می شوند. در هنگام تغییر مسیر لوله ها، باید حتماً از اتصالات زانویی استفاده کرد؛ این کار باعث می شود سیم های برق، آسیب کمتری ببینند؛ بنابراین خطرات احتمالی حذف خواهد شد.

در مرحله آخر، پس از عبور سیم برق و اتمام عملیات برقکاری، سر سیم ها باید توسط چسب برق، عایق کاری شوند. در پایان هم بر حسب نوع وسیله برقی، سیم های برق به دستگاه یا وسیله برقی متصل می شوند.

استانداردهای برقکاری ساختمان

در برقکاری، یک سری استانداردهایی باید در حین کار رعایت شود. به عنوان نمونه، مکان قرار گرفتن کلید و پریز باید به دقت مشخص شود. برای وسایل برقی مانند ماشین لباس شویی، یخچال، پکیج، ماکروویو و …، مکان پریز برق بسیار اهمیت دارد. معمولاً پریز برق این وسایل در ارتفاع پایین نصب می شود.

فاصله کلید و پریز برق باید از یکدیگر در حالت استاندارد قرار بگیرد. فاصله کلید برق از کف ساختمان، حداقل باید در حدود 110 تا 120 سانتی متر باشد. اگر کلید برق در ورودی یک اتاق نصب می شود، فاصله آن از چهارچوب باید در حدود 15 تا 25 سانتی متر در نظر گرفته شود.

مورد مهمی که در استانداردهای سیستم برقکاری ساختمان باید مورد توجه قرار بگیرد، انتخاب مناسب سیم های برق است. به عبارتی دیگر، برای هر وسیله برقی نوع خاصی از سیم و کابل برق و در اندازه مشخصی مورد نیاز است. به عنوان نمونه، برای سیم های سیستم لامپ و روشنایی، سطح مقطع سیم باید در حدود 5/1 تا 4 میلی متر مربع باشد؛ و یا در مورد وسایلی مانند کولر گازی، سیمی با اندازه 4 میلی متر مربع مورد نیاز است.