انواع پارتیشن بندی دکوراتیو ساختمان

انواع پارتیشن بندی دکوراتیو ساختمان

بیشترین اهمیت پارتیشن های دکوراتیو , در دکوراتیو بودن و جنبه زیبایی و تزئینی بودن آنهاست و علاوه بر این جهت تقسیم بندی فضاهای داخلی هم استفاده میشود. پارتیشن های دکوراتیو برخلاف بقیه پارتیشن ها , زیبایی چشم نوازی به محیط مورد نظر شما خواهد داد. سامان دکو در این پست قصد دارد شما را با پارتیشن دکوراتیو ساختمان آشنا کند.

انواع پارتیشن در دکوراسیون داخلی:
به طور کلی انواع گوناگونی از پارتیشن های دکوراتیو برای تفکیک فضاهای داخلی منزل وجود دارند که از آن میان می‌توان به پرده‌ها، قفسه‌بندی‌ها، مبلمان و اثاثیه، طاقچه‌ها و کتابخانه‌ها، صفحات دکوراتیوو تزیینی و آکواریوم‌های بزرگ و کوچک و …اشاره کرد که زیبایی، نوآوری و عملکردگرایی سه اصل مهم در طراحی این جدا کننده های دکوراتیو می باشد، اما نکته مهم در نحوه طراحی پارتیشن های داخلی، ایجاد شفافیت و اجازه عبور نور در فضاهای مختلف می باشد به گونه ای که از ارزش، کارایی و شفافیت یک فضا در برابر فضای دیگر کاسته نشود. بدین منظور می توان پارتیشن های داخلی را در سه بخش کلی متریال ساخته شده، مکانیزم عملکردی و کاربردهای آنها در فضای منزل، مورد بررسی قرار داد.

اهمیت ایجاد حریم های خصوصی در معماری باز:
امروزه یکی از شایع ترین و پرکاربردترین سبک های معماری که تحت تاثیر شیوه و عادات زندگی مدرن ایجاد شده، طراحی خانه هایی با پلان های بازو یکپارچه می باشد که بیشتر فضاهای اصلی خانه را به یکدیگر مرتبط ساخته و حریم های خصوصی کمتری را برای افراد ایجاد می کند. این سبک از معماری که بیشتر در طراحی خانه های کوچک و یا خانه های بسیار بزرگ و ویلایی به منظور تسهیل در حرکت و گردش بیشتر نور و هوا و احساس دل باز بودن در تمامی نقاط مختلف خانه طراحی می شود، به دلیل نادیده گرفتن خلوت و امنیت بصری در بخش هایی از فضاهای منزل، در مواقعی سلامت و آرامش روانی ساکنین را دچار اثرات سوئی می کند.

بنابراین با اینکه در معماری باز به دلیل عدم وجود دیوار در فضای داخلی، ممکن است باعث بزرگتر شدن فضای خانه شود اما همیشه عملی و راحت نیست. زیرا صرفه نظر از الگوها و ویژگی های فرهنگی افراد، داشتن یک اتاق خواب خصوصی یا جدا کردن اتاق نشیمن از اتاق غذا خوری می تواند احساس راحتی بیشتری را برای تمامی ساکنین یک خانه فراهم سازد.

اما گاهی اوقات فضای خانه ها، بخصوص خانه های آپارتمانی به قدری کوچک است که عملا امکان جداسازی محیط و داشتن فضایی مجزا در خانه با استفاده از دیوارها، درها غیر ممکن است. در برخی شرایط دیگر هم فضا بقدری بزرگ است که بایستی قسمتی از خانه، مثلا نشیمن و پذیرایی را در یک فضای مشخص و جدا از یکدیگر ایجاد کرد.

انواع پارتیشن بندی دکوراتیو ساختمان
انواع پارتیشن بندی دکوراتیو ساختمان

کاربرد پارتیشن در دکوراسیون داخلی:
استفاده از پارتیشن های داخلی، یک راه کار عملی برای تقسیم بندی فضاهای چندگانه بزرگتر به فضاهای اختصاصی کوچکتر و قابل انعطاف است. بدین صورت که در خانه هایی با پلان باز و یکپارچه، بدون استفاده از دیوارهای بتنی و آجریکه شامل هزینه بالایی در اجرا بوده و محدودیت چیدمان و عدم انعطاف پذیری در فضای زندگی را ایجاد می کنند، می توان دو یا چند فضای جداگانه را در یک فضای بزرگ ایجاد کرد تا علاوه بر افزایش کارکرد فضا، زیبایی ظاهری را نیز به آن اضافه کرد که اصلی ترین فضاهای چندگانه قابل تفکیک، شامل موارد زیر می باشند.

فضای مشترک پذیرایی و نشیمن
فضای مشترک نشیمن و اتاق خواب
فضای مشترک اتاق خواب و مطالعه
فضای مشترک اتاق خواب و رختکن
فضای مشترک نهارخوری و آشپزخانه
فضای مشترک بین راهرو و نشیمن

انواع پارتیشن بندی دکوراتیو ساختمان

از این رو با استفاده از جدا کننده های زیبا و کاربردی، تکنیک های شفاف سازی، رنگ بندی های متناسب با نیاز های موجود، تنوع مصالح، استفاده از المان های بصری، شومینه، آکواریوم، گیاهان طبیعی و توجه به نحوه قرار گیری و تعامل مابین مبلمان فضاهای مختلف، می توان علاوه بر بالا بردن ارزش عملکردی فضای زندگی، بر آسایش محیطی افراد در محیط زندگی نیز افزود.