طراحی و اجرا نما بیرونی ساختمان را چگونه انجام بدهیم؟

طراحی و اجرا نما بیرونی ساختمان را چگونه انجام بدهیم؟

اول از همه باید اشاره کنیم که طراحی کردن کار یک طراح است چون جدیدا مد شده است که هر فرد برای خودش دست به طراحی میزند و خب نتیجه آنطور که دلش میخواست از آب درنمی آید ; این موضوع به دلیل این است که طراحی یک نما کار طراح است و بهتر است برای طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان خود به طراحان مجرب اطمینان کنید . در ایم مقاله سعی داریم به نکاتی مهم در زمینه طراحی نما ساختمان بپردازیم .

مشخصه های فنی نمای ساختمان چیست ؟

نمای ساختمان دارای مشخصه هایی به شرح زیر می باشد :
1) عایق حرارتی : مواد و مصالح ساختمانی سبب ایجاد ضریب انتقال حرارت و ظرفیت گرمایی می شوند . انواع متریال نمای ساختمان با توجه به ویژگی های متفاوتی که دارند می توانند عملکردهای متعددی در مصرف یا اتلاف انرژی داشته باشند .

2) عایق صوتی : طراحی نمای ساختمان و استفاده از مواد و مصالح مناسب و با کیفیت می تواند به عنوان یک عایق صوتی مانع از نفوذ صوت از بیرون ساختمان به درون آن یا بالعکس شود .

3) پایداری در مقابل زلزله : استفاده از مصالح با کیفیت و رعایت اصول ساخت و ایمنی سبب ایجاد بناهایی با مقاومت بالا می شود . نما یکی از بخش های اصلی ساختمان است که می تواند سبب مستحکم شدن آن در برابر شرایط جوی و بلایای طبیعی همچون زلزله شود . برای مثال ژاپنی ها به دلیل حضور در منطقه ای پرگسل توانسته اند خانه هایی با نمای گنبدی شکل به شیوه جدید احداث نمایند که در آن ابعاد مونومرهای استایرن تا 20% افزایش یافته و در نتیجه سبب جذب اکسیژن کمتری می شود استفاده از این روش تاثیر مستقیمی بر مستحکم شدن سازه این بناها نسبت به فوم های معمولی دارد علاوه بر آن خاصیت عایق بندی آن را نیز حفظ می کند ، از دیگر ویژگی های خانه های گنبدی پلی استایرنی می توان به قابل تنظیم بودن آنها اشاره کرد .

4) مقاومت در برابر ضربه : نمای ساختمان سبب مقاوم سازی آن در برابر ضربات می شود . استفاده از مصالح نامناسب و بی کیفیت موجب ضعف در سیستم ساختمان می شود که می تواند سبب بروز عواملی همچون خوردگی و اکسید شدن ، به وجود آمدن ترک ، شکستگی و از هم گسیختگی اجزای دیوارها شود .

5) مقاومت در برابر یخ زدگی : در فصل سرما ، نمای ساختمان تاثیر مضاعفی در انتقال حرارت و ظرفیت گرمایی یک ساختمان دارد و می تواند فراهم کننده عملکرد حرارتی بالا و در نتیجه مصرف انرژی کمتر شود اما اگر از مواد و مصالح غیراستاندارد و بی کیفیت برای ساخت نمای ساختمان بهره برده شود نه تنها این عوامل اجرایی نخواهد شد بلکه سبب پودر شدن و تخریب مصالح کاربردی در نمای ساختمان می شود .

6) مقاومت در برابر آتش سوزی : به جز شیشه اکثریت متریال هایی که در بالا به آن اشاره شد همه در مقابل آتش سوزی از مقاومت بالایی برخودار هستند اما اجرای نمای کامپوزیت بهترین گزینه برای مقاوم بودن در برابر حریق می باشد .

طراحی و اجرا نما بیرونی ساختمان را چگونه انجام بدهیم؟

7) انعطاف پذیر بودن : متریال هایی که در نما کاربرد دارند باید خاصیت انعطاف پذیری داشته باشند تا بتوانند پاسخگوی ایجاد اشکال هندسی متنوع که امروزه در ساخت بناهای مدرن مرسوم شده است باشد . نمای کامپوزیت یکی از نمونه های بارز برای ایجاد نمایی منعطف با هر شکل و زاویه دلخواه می باشد

8) سبک بودن مصالح : متریال های متعددی نظیر سنگ ، چوب ، شیشه و ورق کامپوزیت در ساخت نما کاربرد دارد که از میان آنها ورق های کامپوزیت بسیار سبک می باشد .

9) حکم رابط : نمای ساختمان سبب برقراری ارتباط بین محیط درون و برون یک ساختمان می شود . هنگام اجرای نمای ساختمان می بایست عواملی همچون تابش نور خورشید به داخل ساختمان و ایجاد چشم انداز از داخل ساختمان به خارج از آن مدنظر قرار داده شود .

10) زیبایی نما : بی شک نمای بیرونی ساختمان و مواد و مصالح کاربردی در دکوراسیون داخلی ساختمان است که تعیین کننده زیبایی یک بناست . افراد هنگام ورود به ساختمان با دیدن نمای بیرونی و درونی آن در مورد شیکی و زیبایی یک ساختمان نظر می دهند پس می توان چنین بیان کرد که نما معرف هنر و جلوه زیبای یک ساختمان است .

11) نمای ساختمان و شرایط محیطی : انواع نمای ساختمان مسکونی و انواع نمای ساختمان ویلایی با توجه به نوع شرایط جغرافیایی و اقلیمی کاملا متفاوت می باشد .

12) قیمت انواع نمای ساختمان : طراحی نمای ساختمان با توجه به متریال کاربردی ، ابزار و مواد و مصالح دارای قیمت های کاملا متفاوتی می باشد که با توجه به نوع مصالح و متراژ نما تعیین می شود .

13) سرعت اجرا : احداث بناهای بزرگ زمان زیادی می طلبد هر چه بهره برداری از پروژه های ساختمانی زمان بیشتری به طول انجامد سبب افزایش هزینه ها و پایین آمدن ارزش پولی در بازه زمانی مشخص می شود بنابراین سرعت اجرای نما بسیار حائز اهمیت است . اجرای نمای کامپوزیت و ترموود به دلیل آماده بودن مواد و مصالح به شکلی سریع انجام می پذیرد .

14) تعمیر و تعویض : پس از طی مدت زمانی ممکن است به دلیل برخی از عوامل بخشی از نما دچار خرابی و فرسودگی شود ، این عامل سبب مخدوش نمودن کل نما می گردد در صورتی که اگر از مصالحی همچون چوب ترموود یا ورق کامپوزیت در اجرای نما استفاده شود در صورت خرابی یا از بین رفتن بخشی از آن براحتی می توان آن قسمت را تعویض یا ترمیم کرد در صورتی که اگر از متریالی همچون سنگ استفاده شود ممکن است دیگر سنگ مشابه با سنگ های قبلی نصب شده پیدا نشود و نتوان آن را آنچنان که باید آن را مثل روز اول ترمیم نمود .

برای طراحی نمای بیرونی ساختمان باید به عوامل زیادی توجه کنید تا بتوانید شناسنامه ساختمانتان را به بهترین شکل بسازید.

انتخاب مصالح، رنگ و طرح نمای از عوامل مهم انتخاب و طراحی نمای بیرونی ساختمان است.
برای طراحی نمای بیرونی ساختمان ورودی به دلیل آنکه ورودی نخست ساختمان است و در فضای عمومی و البته داخلی در ارتباط می‌باشد، باید متناسب با فرهنگ شهر و علاوه بر آن سلیقه و بودجه‌تان دست به انتخاب بزنید.

هستند سرمایه گذاران ساختمانی که فقط به بحث مالی می‌پردازند و به همین دلیل در مدت زمان کوتاهی ساختمان و نما دچار مشکلاتی خواهند شد.
با درایت و البته مشاوره با کارشناسان این کار می‌توان طراحی نمای بیرونی را با مناسب‌ترین هزینه انتخاب کرد و اجرا نمود تا ظاهری زیبا به ساختمان داد.

طراحی و اجرا نما بیرونی ساختمان را چگونه انجام بدهیم؟

چگونه می‌توان از نمای بیرونی ساختمان نگهداری کرد؟

بعد از هزینه کردن برای نمای ساختمان باید از آن نیز مراقبت کنید تا بتوانید سالیان سال نمایی زیبا و سالم داشته باشید.
عوامل جوی و اقلیمی و ساخت وجود منفذ در ساختمان در برابر باد، باران، تابش نور، گرما و سرما بر روی نمای ساختمان تأثیر گذار خواهد بود.
نمای ساختمان تا در زیبا نمودن جلوه شهر بسیار مهم است و به همین دلیل باید به شست و شوی نمای ساختمان و نگهداری از آن توجه ویژه‌ای کرد.

روش‌های زیادی برای شست و شوی نمای ساختمان وجود دارد که باید در اینباره با شرکت‌های متخصص این کار گفت و گویی داشته باشید تا برای نماشویی از طریق مختلف اقدام کنید.
نمای ساختمان تا در معرض دود هوا هستند و سطوح نمای ساختمان تا تغییر رنگ می‌دهند.
دوده را از ساختمان تا به یک روش و چربی و آلودگی‌های دیگر مثل خزه و عواملی دیگر را با روش‌های خاصی پاک می‌کنند. بهتر است جهت شست و شوی نمای ساختمان از شرکت‌های مخصوص این کار کمک گرفت.

نتیجه‌گیری:

نمای ساختمان هویت پایانی ساختمان شماست و باید در زمان انتخاب و طراحی نمای بیرونی بسیار دقت داشته باشید و بهترین نما را به دلخواهتان انتخاب کنید.
نما ظاهر و منظره خارجی هر ساختمان می‌باشد و نمای ساختمان بازتاب‌ دهندۀ سلیقه، علایق مردم شهر است که باید آن را نسبت به شرایط محیطی شهرتان مانند آب و هوا، باد و طوفان، زلزله، میزان آلاینده‌های هوا در مناطق مختلف، آن را انتخاب کنید.
به شما پیشنهاد می‌دهیم برای طراحی نمای بیرونی ساختمان مناسب با بهترین هزینه‌ای که در نظر دارید به شرکت‌های متخصص این کار مراجعه کنید تا بتوانید برای سالیان سال با دیدن نمای زیبای ساختمانتان لذت ببرید و لازم نباشد هر از چند گاهی برای تعمیرات آن هزینه زیادی بپردازید.
انواع نما شامل نمای سنگ ، نمای سیمانی، نمای آجری و نمای چوبی است که در این میان نمای سنگ طرفداران خاص خود را دارد.