درباره نمای شیشه ای ساختمان چه میدانید؟

درباره نمای شیشه ای ساختمان چه میدانید؟

سامان دکو : یکی از طراحی های نمای ساختمان , طراحی شیشه ای است که اغلب در ساختمان هایی با کاربری مرکز خرید , ادارات و مراکز رسمی استفاده میشود. کمتر دیده میشود که از متریال شیشه برای ساختمان هایی با کاربری مسکونی استفاده شود اما قطعا همه ما در رویاهایمان خانه هایی داریم با دیوارهایی از جنش شیشه روبه درختان سبز و آسمان آبی. همیشه فکر میکنیم استفاده از شیشه برای نمای ساختمان خطرناک است چون که ممکن است در اثر حوادث طبیعی باعث ضرر جانی یا مالی شود. در این مقاله قصد داریم شما را با نمای شیشه ای ساختمان آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

مقدمه ای بر طراحی نمای ساختمانی شیشه :
نمای شیشه ای در معماری مدرن برای نمای ساختمان ها به کار گرفته شد. با پیشرفت ماشین آلات ساخت شیشه، کاربرد شیشه در نماهای مدرن ساختمان به طور روز افزونی افزایش یافته است بطوریکه نماهای تماما شیشه از دوران معماری مدرن به عنوان پوشش ساختمان ها به کار می رفتند. انواع نماهای شیشه ای که امروزه در سطح شهر با آن ها مواجه هستیم عبارتند از: « فریم لیس، اسپایدر، کرتین وال، نمای دو پوسته شیشه ای» البته نماهای تماما شیشه به علت ضریب هدایت حرارتی زیاد باعث مصرف زیاد انرژی جهت تأمین گرمایش و سرمایش می شوند و در مجموع باعث اتلاف انرژی می‌شوند.
شیشه جزو نماهایی است در چند سال اخیر با پیشرفت‌های چشمگیری روبرو بوده و در دهه ۸۰ بیشتر ساختمان‌های ساخته‌ شده دارای نمای شیشه‌ای بودند. این نما در عین زیبایی به علت آفتابی بودن شهرهای کشور مناسب نیست؛ چرا که این نما، نور را به‌شدت بازتاب می‌دهد.
استفاده از شیشه علاوه بر زیبایی می تواند نور درون ساختمان را نیز تامین کند . کیفیت شیشه و ضد عایق صوتی و حرارتی بودن آن بسیار حائز اهمیت می باشد . امروزه استفاده از شیشه های دوجداره یا سه جداره نشکن بسیار پر کاربرد بوده و اکثریت ساختمان های مدرن ، بخش وسیعی از نمای خود را به شیشه اختصاص می دهند که البته استفاده از نمای تمام شیشه ای سبب اتلاف انرژی می شود .

نمای شیشه ای ساختمان

مزایای طراحی نما شیشه ای :
1. کاهش بار استاتیکی ساختمان‌‌ های بلند
2. سرعت بخشیدن به اجرا
3. کنترل‌کننده صدا
4. جلوگیری از عبور اشعه ماوراءبنفش
5. سبکی و ظرافت در ساختمان
6. تأمین دید یکپارچه از مناظر بیرون برای ساکنین داخل
7. بهره‌مندی از انرژی خورشیدی
8. قابلیت ترکیب با کلیه متریالها
9. دارای تنوع رنگ
10. سبک و قابل ترمیم

نمای شیشه ای ساختمان

معایب طراحی نما شیشه ای در ساختمان :
1. خطرناک بودن در زمان زلزله
2. تمیزی و نظافت مشکل
3. عدم سنخیت با معماری کشور
4. شیشه براحتی کثیف می شود
5. جزء شیشه های دو جداره ، شیشه های معمولی مقاومتی در برابر ضربه ندارند
6. بازتاب نور
7. محافظت سخت
8. ارائه نمای صنعتی به بنا

** استفاده از شیشه امری اجتناب ناپذیر در بخش های متعدد یک ساختمان است اما اگر برای نمای کلی ساختمان از شیشه استفاده شود سبب مصرف زیاد انرژی می گردد .