آشنایی کامل با ویژگی سنگ ساختمانی مرمر

آشنایی کامل با ویژگی سنگ ساختمانی مرمر

سنگ مرمر یکی از زیباترین سنگ های دنیا است که در کارهای ساختمانی استفاده میشود. با شناختن سنگ های ساختمانی راحت تر میتوانید دست به انتخاب سنگ مناسب خود برای ساختمان شیک و مجللتان بزنید . ما در این پست شما را با سنگ ساختمانی مرمر آشنا میکنیم. منتظر نظرات و انتقادات شما هستیم .

مقدمه ای بر سنگ ساختمانی مرمر :
این متریال نوعی سنگ آهک دگرگون شده با کانی های رنگارنگ است که کلسیت اصلی ترین کانی تشکیل دهنده آن بوده که در طی فرآیند دگرگونی متبلور و درشت تر میشود. وقتی سنگ آهک در معرض فشار و حرارت زیاد قرار میگیرد, دگرگون شده و مرمر به وجود می آید. این نوع سنگ هم به صورت یکدست و هم با رگه هایی به رنگ های متنوع یافت میشود. رگه هایی که در آن دیده میشود به دلیل ناخالصی هایی است که در سنگ آهک اولیه وجود داشته است. تنوع رنگی این متریال به دلیل وجود موادی مانند اکسید آهن, سیلیس, میکا, سرپانتین, گرافیت و مواد آهکی در ساختار آن میباشد. مرمر با رنگ هایی یافت میشود که در دیگر سنگ های طبیعی دیده نمیشود. به دلیل مقاومت و زیبایی بی نظیر آن, معماران و طراحان داخلی برای لوکس تر جلوه دادن طرح های اجرایی خود از آن استفاده میکنند. این سنگ لوکس به دکوراسیون داخلی شکوه و جلال میبخشد و به دلیل استحکام بالا و جذابیت زیاد ارزش سرمایه گذاری در طراحی داخلی ساختمان را دارد.

معایب سنگ مرمر:
سنگ مرمر از دسته سنگ های متخلخل و نرم است و به راحتی در برابر مواد اسیدی واکنش نشان میدهد و دچار خوردگی میشود.
سنگ مرمر از مقاومت بالایی در برابر خراش و ساییدگی برخوردار نیست.

معایب استفاده از سنگ مرمر در آشپزخانه
هزینه ی بالا: مسنگ مرمر یکی از گران ترین کفپوش ها در بازار است و همین باعث می شود تا بعضی ها مایل به استفاده از آن نباشند.
سطح سر: بعد از این که سنگ مرمر و مرمریت پولیش داده می شود، ضریب اصطکاک آن تا اندازه ی زیادی پایین می آید و به همین خاطر خطر لغزش و سر خردن روی آن تا اندازه ی زیادی بالا می رود. این موضوع مخصوصا در آشپزخانه ها که معمولا محیط مرطوبی است و آب روی سطح می ریزد، هم بیشتر است.
خراش پذیری: مرمر ترکیبی قلیایی دارد و این به آن معناست که در جاهایی که ماده ی اسیدی با آن تعامل داشته باشد، یک واکنش شیمیایی اتفاق می افتد. در آشپزخانه ها هم معمولا از مواد اسیدی مثل سس ها و آبمیوه ها استفاده می شود و ممکن است که آن ها روی زمین بریزند و به همین خاطر سنگ مرمر و مرمریت همیشه در خطر لکه پذیری دائمی قرار دارد.

آشنایی کامل با ویژگی سنگ ساختمانی مرمر

ویژگی های سنگ مرمر
مرمر در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار مقاوم است و در برابر سرما و گرما و باران آسیب نمی بیند.
این نوع سنگ قابلیت صیقل پذیری بالایی دارد و میتوان آن را جلا داد.
سنگ مرمر دارای سطحی درخشان است. دلیل این درخشندگی, نفوذ نور در سنگ و انعکاس آن توسط لایه های زیرین میباشد. در واقع نوعی انعکاس داخلی رخ میدهد.
سنگ مرمر گرما را جذب نمیکند و به همین دلیل سطح آن همیشه خنک است.استفاده از آن برای کفپوش ساختمان باعث خنک شدن فضا میشود.
این متریال ضد آلرژی است و گرد و غبار را در خود نگه نمیدارد.
نگهداری و تمیز کردن آن به راحتی انجام میشود و با یک دستمال مرطوب میتوان آن را تمیز کرد.
مرمر در دکوراسیون داخلی ساختمان, مجسمه سازی,ساخت کاشی مرمر و به عنوان دیوارپوش سرویس های لوکس به کار میرود.
قیمت سنگ مرمر در مقایسه با سایر سنگ هایی که در دکوراسیون داخلی ساختمان به کار میروند بالاتر است.

مزایای استفاده از سنگ مرمر و مرمریت در آشپزخانه
رنگ: سنگ مرمر را می توان در انواع و اقسام رنگ ها پیدا کرد و علاوه بر این، تخته سنگ هایی چند رنگی هم موجود هستند که طیفی از رنگ ها را در برمی گیرند. از آن جایی که مرمر یک سنگ طبیعی است، هر قطعه از آن با قطعه ی دیگر متفاوت است و همین باعث منحصر بفرد بودن آن می شود.
پلیش: بر خلاف بسیاری از کفپوش های دیگر، مرمر یک نوع سنگ سفت و سخت است که می تواند تا حد بسیار زیادی پولیش شود. همین موضوع باعث می شود تا سازندگان و تولید کننده ها بتوانند سطحی بسیار شفاف و صاف از این سنگ را ارائه کنند. فرآیند پولیش کردن سنگ همچنین باعث می شود تا رنگ های سنگ به نوعی به بیرون بیایند و بیشتر خود را نشان دهند.
انتقال نور: شاید تا حالا دیده باشید که از سنگ مرمر در مجسمه ها استفاده می شود، یکی از دلایل این موضوع این است که مرمر ماهیت نیمه شفاف دارد. وقتی که از آن برای کفپوش استفاده می شود، به روشنایی و نور اجازه می دهد تا در سطح به نوعی رخنه کند و به همین خاطر سطح آن ها بسیار شفاف و درخشان دیده می شود.
طبیعی بودن: مرمر سنگی صد درصد طبیعی است که زمین آن را می سازد و این به آن معناست که ساختار آن کاملا دوستدار محیط زیست و قابل تجریه زیستی است و به هیچ وجه باعث ایجاد آلودگی نمی شود.

آشنایی کامل با ویژگی سنگ ساختمانی مرمر

انواع سنگ مرمر
این سنگ ساختمانی و دکوراتیو انواع مختلفی دارد و دسته بندی آن با توجه رنگ انجام می شود. سنگ مرمر سفید، مرمر سبز، صورتی، آبی و غیره نمونه ای از این سنگ ها هستند. همچنین نام گذاری انواع مختلف آن بر حسب مکان استخراج نیز صورت می گیرد. برای مثال مرمر سفید هندی در کشور هندوستان استخراج می شود.