مزایا و معایب عایق صوتی ساده : یونولیت

مزایا و معایب عایق صوتی ساده : یونولیت

یونولیت های ورقه ایی یا مکعبی شکل دارای چگالی بالایی هستند و به عنوان عایق صوتی در مکان های پر سر و صدا مانند موتورخانه مورد استفاده قرار میگیرند. اصولا این نوع عایق ها در مرحله سفت کاری ساختمان نصب میشوند و به خوبی صدا را جذب می کنند. آن ها از جنس پلی استایرن بوده و فضایی آرام برای ساکنین فراهم میکنند. این عایق هم برای سقف و هم دیوار قابل استفاده است و کم هزینه ترین گزینه برای جلوگیری از انتقال صوت به شمار می آید. قیمت یونولیت سقفی در مقایسه با سایر عایق ها ارزان تر می باشد، از این رو در ساخت و سازهای اخیر به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. جهت خرید یونولیت می توانید به تولید کنندگان این عایق مراجعه نمائید .

کاربردهای یونولیت
– دکوراسیون و فضاسازی‌های موقت
– ساخت سازه‌های سبک
– ساخت ماکت و کاردستی و تابلو اعلانات
– ساخت احجام و مدل های بزرگ
– ساخت سردخانه
– ساخت استودیوهای صدا برداری
– عایق صوتی و حرارتی دیوارها
– عایق صوتی در فضاهای دارای آلودگی‌ صوتی
اگر برای تبلیغات شهری می خواهید از یونولیت استفاده نمایید، باید آن را در برابر شرایط جوی با پوشش های پلیمری بپوشانید.
همچنین امروزه به جای بلوک های سیمانی و سفالی در سقف تیرچه بلوک ساختمان ها، از یونولیت استفاده می شود . استفاده از یونولیت (پلی استایرن منبسط شده) در سقف ساختمان، اگر همراه با رعایت ایمنی های لازم در برابر زلزله، آتش سوزی و بلایای طبیعی دیگر باشد و نیز استقامت بالایی داشتته باشد، مناسب خواهد بود.

مزایا و معایب عایق صوتی ساده : یونولیت

معایب کاربرد یونولیت در ساختمان سازی
بلوک یونولیتی پلی استایرن به علت وزن پایینی که دارد، باعث کاهش وزن کلی تماام شده برای ساختمان می شود. بلوک پلی استایرن نقش باربری ندارند و در برابر زلزله مقاومت خوبی دارد . از این رو کاربرد گسترده ای در ساختمان سازی پیدا کرده است. عیبی که این نوع یونولیت دارد اینست که در مقابل آتش سوزی کوچک می شود و حجمش را از دست می دهد و در حقیقت مقاومت پایینی در برابر دمای بالا دارد. برای جبران این عیب که تنها عیب این نوع یونولیت است می توان از جنس مرغوب یونولیت پلی استایرن استفاده کرد که مقاومتش در برابر آتش سوزی بیشتر شود. ایران ورق تولید کننده و ارائه دهنده بهترین و مرغوبترین نوع یونولیت برای ساختمان سازی است.

مزایای استفاده از یونولیت در سقف ساختمانها
– سبکی قطعات بلوک و کم شدن وزن نهایی ساختمان
– کم شدن سایز تیر و ستونها و بنابراین کاهش مصرف فولاد و آهن
– کاهش ۳۰ درصدی حجم بتن
– مقاومت در برابر زلزله
– عایق حرارتی ، برودتی و صوتی
– حمل و نقل سریع و آسان
– صرفه جویی در زمان اجرا و کاهش دستمزد

الزامات ایمنی یونولیت در مقابل آتش
جهت افزایش ایمنی یونولیت در مقابل آتش بایستی حتما از پلاستوفوم کند سوز استفاده کرد. در این راستا، کارخانجات تولیدی یونولیت باید حتما به همراه روش یونولیت، مدارکی را مبنی بر استاندارد بودن و کند سوز بودن یونولیت را به مصرف کنندگان ارائه دهند.

در کنار آن لازم است مهندسین ساختمان سازی تدابیری را برای جلوگیری از برخورد احتمالی آتش به هر طریقی به یونولیت اتخاذ نمایند. برای این کار معمولا از پوشش های مناسب در زیر سقف استفاده می شود. این پوشش ها نباید مستقیما به بلوک پلی استایرن وصل شود بلکه از تیر و تیچه برای این منظور استفاده شود.

در بین دیوار واحد های مسکونی ، تجاری و غیره باید از بلوک پلی استایرن استفاده شود. به صورتی که این بلوک ها در ۲ فضای مجاور با یکدیگر با هم پیوستگی نداشته باشند و از شعله ورتر شدن هرگونه حریق احتمالی جلوگیری به عمل آید.