همه چیز درمورد سنگ ساختمانی کوارتزیت
درمورد سنگ کوارتزیت چه میدانید؟ آیا از ویژگی ها و معایب این سنگ آگاهید ؟ سامان دکو در این پست قصد دارد با آشنایی و معرفی این سنگ , به شما پیشنهاد استفاده از این سنگ منحصر به فرد و زیبا در در ساختمان تان به شما بدهد. در این مطلب با همه مزایا و معایب سنگ کوارتزیت آشنا شوید :
مقدمه ای بر سنگ ساختمانی کوارتزیت :
سنگ کوارتزیت نوعی سنگ دگرگونی بسیار سخت می باشد که در اثر دگرگونی ماسه سنگ در اثر فشار و گرمای بسیار زیادی در لابه لای زمین به وجود آمده است.بیشتر سنگ کوارتزیت از ماده ای به نام کوارتز تشکیل می شود . این سنگ دارای اشکال متفاوتی بوده و از اندازه های مختلفی تشکیل شده است.این سنگ سطحی زبر و سخت دارد و در عین حال بلوری شکل است. سنگ کوارتزیت سفید ظاهری شبیه به مرمریت دارد اما مقاومتش از مرمریت بیشتر است.سنگ کوارتزیت، سنگی طبیعی است که در اثر فشار زیاد و گرمای شدید بدست می آید که باعث فشرده شدن ذرات به یکدیگر شده و در نهایت به هم چسبیده و محکم می شوند و در نتیجه سنگ کوارتزیت به وجود می آید.از سنگ کوارتزیت می توان برای نمای بیرونی و نمای داخلی استفاده کرد، همچنین برای مرمت دیوارها، کف پوش ها استفاده می شود.سنگ کوارتزیت در مقایسه با بسیاری از سنگ های دیگر در برابر سرما و گرما، مواد اسیدی و ساییدگی مقاوم بوده و با گذر زمان از بین نمی رود.
کاربرد سنگ کوارتزیت
از سنگ کوارتزیت به غیر از نما و مکان های داخلی در مکان های عمومی نیز استفاده می شود. از این سنگ می توان به عنوان کاشی های اطراف استخر های رو باز نیز استفاده شود زیرا در مقایسه با سنگ های دیگرسطح سنگ کوارتزیت بر اثر تابش نور خورشید بسیار مقاوم است و دمای سطح سنگ را پایین نگه می دارد.
ویژگی های سنگ کوارتزیت
سنگ کوارتزیت در مقابل هوازدگی بسیار مقاوم می باشد و این سنگ به دلیل داشتن سختی زیاد و تیز گوشه بودن آنها در کف راه های آهن بسیار کاربرد دارد و همچنین مورد کاربرد جهت سنگ نمای ساختمان ها و پوشش دیوارها است.
برای کف زمین، روی سطح پله ها و یا کلشی بام نیز می توان از سنگ کوارتزیت استفاده نمود.
تشکیل سنگ کوارتزیت
از کوارتزیت خالص می توان در تولید فروسیلیکن (آلیاژ سلسیم و آهن)، سلیسیم صنعتی، سیلیس و کاربید سیلسیم استفاده نمود.
سنگ کوارتزیت در اثر افزایش دگرگونی شدن در ماسه سنگ بوجود می آید.
هنگامی که ماسهسنگ به کوارتزیت دگرگون میشود دانههای کوارتز که در آن وجود داشته به همراه مواد سیمانی که پیش از این در ماسهسنگ وجود داشت، دوباره بلوری میشود و بلورهای جدید کوارتز، تکهتکه به هم پیوند میخورند.
بیشتر یا همهٔ بافت پیشین ماسهسنگ و ساختار رسوبی آن در اثر دگرگونی کاملاً پاک میشود و ساختار جدید جایگزین آن میگردد.
در طول فرایند دگرگونی و دوباره بلوری شدن تنها مقدار کمی از مواد سیمانی مانند اکسید آهن، کربنات و رس منتقل میشود و رگههایی از آنها بر روی کوارتزیت باقی میماند.
سنگ کوارتزیت اغلب با سنگ گرانیت اشتباه گرفته می شود، این سنگ از گرانیت بسیار سخت تر است و ظاهری زبر و بلوری دارد.
رنگ های این سنگ نیز بیشتر قهوه ای سوخته، سرخ و خاکستری می باشند.
یکی از مزیت های بسیار چشمگیر این سنگ نیز قیمت مناسب و پایین آن می باشد و از این رو بیشتر می توان در ساختمان های روستایی آن را دید.