همه چیز درباره پارتیشن بندی در فضای مسکونی
همه چیز درباره پارتیشن بندی در فضای مسکونی : آیا در محیط زندگی خود فضاهایی دارید که نمیدانید چگئنه از آنها استفاده کنید ؟ سامان دکو به شما کمک میکند با پارتیشن بندی درست , منزل خود را به یک مکان ایده آل تبدیل کنید .
مقدمه ای در پارتیشن بندی فضای منزل :
از آنجایی که داشتن فضایی بزرگ و پر کاربرد در منزل همیشه مورد توجه بوده است، پارتیشن ها می توانند این کار را در قالب دکوراسیون منزل به شما ارائه دهند. یک قفسه ی بزرگ کتاب می تواند به عنوان طراحی پارتیشن منزل به کار برود. طراحی پارتیشن کنفی هم مورد مناسب و مدرنی برای دکوراسیون منزل است. در طراحی پارتیشن منزل خود می توانید از اشکال هندسی و الگوهای چرخشی استفاده کنید؛ مسلماً این عمل پارتیشن مدرن و خلاقانه ای را برای دکوراسیون منزل شما فراهم می کند. طراحی پارتیشن های چند منظوره برای منزل هایی که فضای کوچکی در اختیار دارند راهکاری مناسب و خلاقانه به حساب می آید. در منزل هایی که دارای حیاط هستند نیز می توان از پارتیشن حیاط استفاده کرد و آن فضا از برخی قسمت ها جدا کرد.
با توجه به کوچک تر شدن متراژ خانه های امروزی در اغلب خانه ها از پارتیشن برای جدا کردن فضاهای مختلف در منزل استفاده می شود, در ادامه این مطلب انواع مدل های پارتیشن منزل با طراحی شیک و کاربردی را مشاهده خواهید کرد.پارتیشن ها امروزه در انواع مدل های متنوع و کاربردی برای بخش های مختلف خانه طراحی می شوند که انتخاب طرح و رنگ و جنس پارتیشن به طراحی دکوراسیون منزل شما بستگی دارد.
از پارتیشن منزل می توانید در چه منازلی استفاده کرد ؟
در ساختمان ها با متراژ کوچک و بزرگ میتوان از پارتیشن منازلی استفاده نمود. امروزه پارتیشن ها نقش دیوار های سنگی و آجری را در خانه هایی که دارای پلان باز هستند ایفا می کنند. پارتیشن ها در همه قسمت های مختلف منزل نظیر آشپزخانه و راهرو ورودی و اتاق نشیمن و پذیرایی قابل استفاده هستند و بهتر است طرح و رنگ پارتیشن ها را با توجه به سایر وسایل موجود در دکوراسیونی که قرار است پارتیشن را در آنجا قرار دهید انتخاب کنید تا بتوانید فضایی زیبا و متفاوت را در دکوراسیون منزل خود بوجود آورید. استفاده صحیح از پارتیشن خانگی در دکوراسیون منزل می تواند باعث ایجاد احساس صمیمیت و آرامش در فضای خانه شود.
متریال پارتیشن های خانگی :
برای ساخت پارتیشن ها از انواع گیاهان و چوب و شیشه و …. استفاده می شود که در میان طرح های مختلف, پارتیشن های چوبی توانسته اند توجه اغلب افراد و طراحان دکوراسیون داخلی منزل را به سوی خود جلب کنند.
وظیفه اصلی پارتیشن:
در واقع وظیفه اصلی اش جداسازی بخش های مختلف دکوراسیون داخلی در خانه مانند اتاق نشیمن و پذیرایی، بدون استفاده از دیواری های آجری و گچی است. پارتیشن می تواند از هر مدلی ساخته شود حتی می توان از گیاهان بعنوان پارتیشن خانه استفاده کرد یا از نرده های چوبی، کتابخانه های بزرگ و دیوارهای کاذب در این امر استفاده نمود. باید خیلی در انتخاب نوع و جنس و رنگ و نور و بافت و … پارتیشن دقت کنیم که هارمونی کلی طراحی حفظ شود. پارتیشن جداکننده باید گوتاه باشد مثلا نباید برای جدا کردن حال و پذیرایی از جداکننده یا پارتیشن بلند استفاده کرد. مزیت پارتیشن های کوتاه در استفاده این است که متحرک هستند و به راحتی جابجا می شوند و اگر نیاز به جابجایی کمی باشد به راحتی میتوان این کار را انجام داد .
علاوه بر این پارتیشن های جداکننده می توانند جنبه تزئینی نیز داشته باشند و از هر دو سمت دکوراتیو باشند و زیبایی فوق العاده ای به محیط اطراف ببخشند. نوع دیگری از پارتیشن بندی وجود دارد که جداکننده ها از سقف شروع شده اند و به سقف چسبیده اند نه به زمین. و فضا را به صورت بصری به واحدهای مجزا تقسیم کرده اند.
موارد استفاده پارتیشن مسکونی در فضای منزل:
-جدا شدن قسمت ورودی منزل از مابقی قسمت ها
-برای تفکیک کردن فضای نشیمن ، راحتی و پذیرایی میهمان ها
-تفکیک قسمت پذیرایی از سالن غذاخوری
-برای مخفی کردن و دور از چشم بردن فضاهای قناس و گاهی پنهان کردن یک ستون یا بخشی از دیوار
-برای زمانی که میخواهیم فضای یک اتاق بزرگ را به بخش های خواب، کار ، و مطالعه تقسیم بندی کنیم.
همانطور که در بالا ذکر شد پارتیشن در فضاهای مسکونی نیز کاربردهای زیادی دارد اما همانطور که میتواند به راحتی مفید واقع شود اگر طراحی آن هوشمندانه نباشد می تواند برعکس عمل کند و فضا را کوچکتر نشان دهد.
پیشنهاد و ایده های سامان دکو برای پارتیشن بندی منزل:
1. استفاده از آکواریوم در پارتیشن = البته بطوریکه آکواریوم از هر دو طرف دید داشته باشد. البته اگر بتواند طوری در پارتیشن قرار بگیرد که از چند طرف دید داشته باشد و جلوی نور محیط را نگیرد بهترین نحوه چیدمان خواهد بود.
2. نورپردازی پارتیشن = درج منابع نوری تزئینی در پارتیشن در قسمت های مختلف مثل بالا و جانمایی در تاج پارتیشن می تواند زیبایی دوچندانی به طراحی ببخشد. در فضاهای مسکونی میتوانیم از منبت کاری و کارهای تزئیناتی دیگر روی پارتیشن استفاده کرد. در کل هر کاری که بتواند زیبایی پارتیشن بندی یک فضای مسکونی را بیشتر کند جالب است و کیفیت طراحی دکوراسیون را بالاتر می برد.
متریال پارتیشن ها در فضاهای مسکونی :
تلفیقی از چوب ، mdf ، آلومینیوم و یا تلفیقی از شیشه و چوب باشد و یا هر یک از اینها به تنهایی به عنوان متریال پارتیشن محسوب می شود.
تفاوت اساسی پارتیشن بندی مسکونی با محیط های کاری و اداری:
در محیط های مسکونی پارتیشن را یکسره نگاه نمیکنند , یعنی برای پارتیشن باکس هایی قرار می دهند، فضاهایی می سازند و گاهی اوقات منبت کاری و … روی آن انجام میدهند تا علاوه بر اینکه بتوان از فضای کمد ها و باکس ها استفاده کرد یک حالت پویا و متنوع بودن به محیط بدهد.