معایب و مزایا پتینه کاری : انواع خدمات نقاشی در ساختمان

معایب و مزایا پتینه کاری : انواع خدمات نقاشی در ساختمان

اولین سوالی که در ذهنمان مطرح میشود این است که پتینه کاری چیست ؟ خب همانطور که میدانید پتینه کاری فرایندی برای زیباتر کردن محل مورد نظر شماست و در دسته انواع نقاشی ساختمانی قرار میگیرد. پتینه کاری در معنای خاص تر نوستالژی و قدیمی کردن دیوار ها برای ایجاد فضاهای مدرن کلاسیک با باروک است . سرچشمه پتینه کاری از کشور ایتالیا است در ایران باستان به تعداد زیاد در سازه ها نقاشی به روش پتینه کاری را مشاهده میکنیم. این نقاشی ساختمانی امروزه بسیار محبوب است که در حوزه دکوراسیون داخلی هم میتواند جای بگیرد . سامان دکو در این پست قصد دارد شما را با پتینه کاری آشنا کند. با ما همراه باشید .

مزایای رنگ پتینه
از مزایای آن نسبت به رنگ های ساده عموما دل نشین تر است، صد در صد قابل شست و شو است و بر روی هر سطحی قابل اجراست، نسبت به رنگ های ساده نظیر سفید دیرتر کثیفی و غبار را نشان می دهد. پایداری آن تا زمان تعویض رنگ مورد نظر می باشد.

چرا پتینه برای تغییر دکوراسیون مناسب است؟
اول از همه اینکه پتینه کاری با تنوع نامحدودی که دارد، شما را از دست رنگ‌های ساده، بی‌روح و تکراری سفید و کرم و استخوانی رها می‌کند. دیگر آن که با استفاده از پتینه کاری می‌توان به راحتی ترک‌ها و موج‌های ایجاد شده روی دیوارهای گچی را پوشاند. سومین مزیت پتینه کاری این است که عمر بالایی دارد و ضد آب است؛ یعنی می‌توانید پتینه را روی دیوار یا روی سقف اجرا کنید و نگران تمیز کردنش هم نباشید. اگر هم زمانی قسمتی از دیوار یا نقش روی دیوار آسیب دید، می‌توانید به راحتی آن قسمت را ترمیم کنید. سرعت اجرای بالا و نداشتن بوی نامطبوع هنگام پیاده‌سازی، جزو مواردی هستند که پتینه کاری را به انتخابی مناسب تبدیل می‌کنند.
اما شاید مهم‌ترین مزیتی که می‌توان برای پتینه برشمرد، قیمت مناسب و صرفه‌ی اقتصادی این پوشش است. با استفاده از تکنیک پتینه کاری می‌توان بسیاری از طرح‌های پرطرفدار که به وسیله کاغذ دیواری اجرا می‌شوند را با هزینه‌ای بسیار کمتر و با همان کیفیت اجرا کرد. هزینه پتینه کاری با توجه به جنس مواد اولیه، سختی اجرا و متراژ فضای مورد نظر تعیین می‌شود.

پتینه کاری با استفاده از پارچه
در پتینه کاری با استفاده از پارچه، ابتدا باید یک یا تعدادی پارچه‌ی کهنه پیدا کنید. حالا یکی این پارچه‌ها را بردارید و هرطور که دل‌تان می‌خواهید آن را مچاله کنید. در مرحله‌ی بعد، پارچه‌ی مچاله شده را به رنگ آغشته کنید و با آن روی دیوار ضربه بزنید. علاوه بر ضربه زدن با پارچه می‌توانید آن را به صورت رندوم روی جاهای مختلف دیوار بکشید تا طرح یکتایی را خلق کنید. روش دیگری برای پتینه کاری با استفاده از پارچه وجود دارد که در آن، پارچه به صورت پیچانده شده در رنگ فرو می‌رود و به شکل وردنه روی دیوار حرکت داده می‌شود.

 معایب و مزایا پتینه کاری : انواع خدمات نقاشی در ساختمان
پتینه

کلاسیک یا مدرن؛ مسئله این است
همانطور که گفتیم، پتینه پوششی هنرمندانه برای دیوار است که انواع مختلفی دارد. پتینه‌ها به طور کلی روی یک رنگ پس‌زمینه که می‌تواند رنگ روغنی، پلاستیک یا اکریلیک باشد اجرا می‌شوند. این طرح‌ها می‌توانند برجسته یا تخت (فلت) باشند که بسته به دکوراسیون داخلی مدنظرتان باید نوع آن را انتخاب کنید. پتینه کاری را به دو دسته کلاسیک و مدرن تقسیم بندی می‌کنند که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

در انواع کلاسیک، عموما پتینه کاری‌ها جلوه‌ای قدیمی به خانه می‌بخشند. پتینه کاری برجسته که در قدیم بسیار کاربرد داشته، یکی از انواع کلاسیک آن است. در نوع کلاسیک که به پتینه‌ی ورقه رنگ‌برداری
یکی دیگر از روش‌های کهنه نشان دادن دیوار، استفاده از تکنیک رنگ‌برداری است. کافی است دیواری با رنگ سالم و دست‌نخورده را انتخاب کنید و با یک کاردک تیز به جان رنگ آن بیفتید. هر اندازه فشار کاردک روی دیوار بیشتر باشد، کیفیت اجرای این تکنیک بیشتر خواهد بود و نتیجه‌ی کار کهنه‌تر به نظر خواهد رسید. این روش روی دیوارهایی جواب می‌دهد که رنگ آنها ثابت شده و مدت زیادی از عمر رنگ شدن آنها می‌گذرد؛ اما می‌توانید روی دیوار تازه رنگ‌خورده هم از تکنیک رنگ‌برداری استفاده کنید. در این حالت باید بلافاصله پس از نقاشی عادی و در حالتی که رنگ دیوار هنوز خیس است، تغییرات دلخواه‌تان را روی آن اعمال کنید. کافی است یک پارچه را با استفاده از آب خیس و سعی کنید با استفاده از آن، رنگ نقاط خاصی از دیوار را ببرید. هنگامی که رنگ قسمت‌هایی از دیوار برداشته شود، نتیجه‌ی دلخواه به دست خواهد آمد و دیوار شما کهنه به نظر خواهد رسید. به غیر از پارچه می‌توان از ابزارهای دیگری مثل برس یا حتی جارو هم برای این کار استفاده کرد.طلا معروف است، از خمیر مخصوص پتینه کاری استفاده می‌شود و عموما از رنگ‌های طلایی برای تزئین آن استفاده می‌کنند. در نوعی دیگر از پتینه کلاسیک می‌توان نقش سنگ، آجر یا ترک را روی سطح مورد نظر اجرا کرد.

راه راه کردن دیوار
این یکی از روش‌های پرطرفدار پتینه کاری است. برای اینکار باید اول وسط دیوار را پیدا کنید و از وسط به دو طرف نوارهایی هم اندازه ایجاد کنید. سپس نوارها را به وسیله نوارچسب از هم جدا کنید. حالا که خیال‌تان از بابت قاطی نشدن رنگ‌ها راحت شد، نوارها را با رنگ‌های دلخواه رنگ بزنید و سپس نوارها را از دیوار جدا کنید. پیشنهاد ما این است که این کار را برای همه دیوارهای یک اتاق انجام ندهید و آن را فقط روی یکی از دیوارها اجرا کنید.