همه چیز درباره طراحی نمای ترمووود در ساختمان و سازه

همه چیز درباره طراحی نمای ترمووود در ساختمان و سازه

اگر به دنبال یک نمای سبک و راحت در نمای خارجی ساختمان و یا در پلکان و .. دارید از نمای ترموود استفاده کنید. در این مقاله سامان دکو به شما کاربران عزیز مزایای و معایب استفاده از این نوع طراحی نما ساختمانی را ارائه خواهد داد که شما با اطلاعات و آگاهی کامل انتخاب کنید .

مقدمه ای بر طراحی نمای ترمووود :
ترمووود یک نوع چوب فرآوری شده مقاوم است که بدلیل گذر از مراحل فرآوری در مقابل شرایط بد آب و هوایی ، حرارت و پوسیدگی کاملا مقاوم می باشد . تیمار حرارتی چوب سبب می شود کلیه مواد مضر و رزین چوب حذف شود و باکتری های موجود در آن از بین برود و ماده ای خالص و استریل شده فراهم شود که علاوه بر نما بتوان در بخش های داخلی ساختمان نظیر پله ، سقف ، درب و پنجره ، سونا و غیره از آن استفاده نمود . علاوه بر آن ، این متریال قابل ترکیب با متریالهای دیگر نیز می باشد و جلوه مناسبی برای ساختمان به ارمغان می آورد و در کشورهای غربی کاربردهای زیادی در ساخت انواع نمای ساختمان مسکونی و انواع نمای ساختمان ویلایی دارد .

انواع نمای ترمووود
نرم چوب ها :
اغلب از درختان سوزنی برگ مانند کاج یا صنوبر بدست می آیند. درختان کاج فنلاند از بهترین انواع چوب های کاج در جهان هستند، زیرا شرایط اقلیمی خاص منطقه نیمه قطبی فنلاند به گونه ای است که زمستان های بلند و تابستان های کوتاه دارد و درختان تنها دوماه از سال فرصت رشد دارند؛ رطوبت خاک بسیار بالاست و در تابستان ها در شرایط ایده آلی برای یک جنگل قطبی وجود دارد. به علت کوتاه بودن تابستان درختها فقط فرصت دارند به سمت آفتاب و مستقیم حرکت کنند؛ در نتیجه درختان بسیار صاف و مستقیم به طور عمودی رشد می کنند. این امر باعث می شود درختان کاج فنلاندی بسیار مناسب برای تهیه الوار باشند.

سخت چوب ها :
چوب های مربوط به درختان پهن برگ هستند که مشهورترین آنها چوب ون یا اش است. این درختان در زمستان برگریز هستند و در بهار برگ های جدید آن ها رشد می کند. این چوب ها دارای دانسیته (چگالی) یا فاصله مولکولی کمتری هستند و به علت نداشتن گره های مرکزی از بافت خاصی برخوردارند که بسیار زیباست.

گونه های چوب :
در فنلاند،گونه های مورد مصرف تیمار حرارتی شامل کاج (Pinus sylvestris) ، نوئل (Picea abies)توس (Betula pendula) ، صنوبر (Populus tremula) هستند. به علاوه یک سری تجربیاتی نیز در مورد تیمار کاج رادیاتا (Pinus radiata) زبان گنجشک (Fraxinus excelsior) ،لاریکس ( (Larix sibirica ، توسکا (Alnus glutinosa) ، راش (Fagus silvatica) و اکالیپتوس بدست آمده است.

ترمو وود مناسب نمای چوبی :
نرم چوبها (Soft wood) به علت سبکی، ارزانی و داشتن بافت زیبا اگر ترمو شده باشند و شرایط چوب ترمو را داشته باشند برای نمای چوبی ساختمان بسیار مناسب هستند. سخت چوبها به علت بافت خاصشان بسیار زیبا هستند و نماهای چوبی چشم نواز ایجاد می کنند، اما به علت قیمت بالا و وزن بیشتر نسبت به چوبهای Soft کمتر در نماهای چوبی کاربرد دارند. این چوبها برای کف سازی یا دکینگ (Decking) چوبی و نیز در محل های پرتردد بسیار توصیه می شوند.کاربرد چوبهای ترمو گونه های hard یا soft در نماهای چوبی بستگی ویژه به طرح دارند و معماران ساختمان تعیین کننده ترین افراد در انتخاب گونه چوبی مناسب برای نمای چوبی می باشند.

مزایای طراحی نما ترمووود :
1. نصب سریع و آسان
2. ثبات و دوام در برابر ساییدگی و شرایط محیطی
3. امکان برش و ایجاد مدل های قوس دار
4. امکان نصب و جداسازی آسان
5. نگهداری و شستشوی آسان

طراحی نمای ترمووود

معایب طراحی نما ترمووود :
1. کاهش مقاومتهای مکانیکی در چوب ترمو
2. عدم مقاومت به اشعه ماورای بنفش آفتاب: درصورت عدم استفاده از رنگها و پوششهای پیگمنت دار، چوب ترموی مورد استفاده در فضای بیرون ساختمان آسیب دیده، تغییر رنگ میدهد و خاکستری میشود. پدیده خاکستری رنگ شدن در چوب ترمو حتی گاهی اوقات سریعتر از چوب فرآوری نشده صورت می گیرد که این امر لزوم رنگ شدن چوب ترمو را اثبات مینماید.